Lleida amb el Sàhara

Aquest projecte està inclòs dins d’una línia d’actuació que l’Ajuntament de Lleida denomina cooperació directa bilateral, que suposa el suport de municipi a municipi, en aquest cas el suport com a ciutat al poble sahrauí.
Amb aquest tipus d’actuacions es pretén que diferents col·lectius locals participin en el desenvolupament d’accions, in-situ, en els campaments de refugiats, fomentant alhora el coneixement de la causa sahrauí i l’intercanvi entre les dues cultures.
Un projecte d’Educació per al Desenvolupament que conste de diverses etapes.
En la primera etapa es fa una formació a alumnes majors de 18 anys de diferents classes de l’IES Ronda i l’INS Torreviçens, centrada en un acostament a la realitat del planeta (causes i conseqüències de la pobresa, diferències Nord-Sud, …) per entendre la situació que viuen les persones refugiades.
A partir d’aquesta formació s’ofereix la possibilitat als alumnes que hi han assistit  a redactar una carta de motivació. Després, una comissió de selecció conversa amb cada alumne per conèixer més a fons els seus interessos i basant-nos en diferents paràmetres que hem anat anotant, es fa la sel·lecció.
Un cop seleccionats els alumnes que viatjaran, es passa a la segona etapa, on s’aprofundeix en les motivacions i el significat de fer un viatge als camps de refugiats sahrauís.
La tercera etapa consta d’un viatge a terreny. Els alumnes seleccionats portaran a terme un viatge d’aprenentatge d’una setmana, en què visitaran diferents projectes socioeducatius als campaments de persones refugiades a Tindouf. Viuràn amb famílies sahrauís i faran pràctiques a diferents centres segons els estudis que estiguin cursant i les motivacions que hagin mostrat.
El projecte culminarà amb una quarta fase en què els alumnes que han viatjat a terreny seran agents de sensibilització en el seu entorn més proper. En diferents espais, des del propi centre educatiu fins a altres àmbits ciutadans, posaran en marxa xerrades, audiovisuals, exposicions i altres iniciatives per fer arribar la seva vivència a la ciutadania lleidatana.
Aquesta última fase s’allarga durant tot el curs escolar i coincideix amb l’inici de la següent edició d’aquest projecte d’Educació per al Desenvolupament, de manera que els alumnes que han viatjat podran transmetre la seva experiència als que optaran a anar al Sàhara l’any següent.

Fotografies

2018

2018

fes click aquí per accedir a l'àlbum

2017

2017

fes click aquí per accedir a l'àlbum

2016

2016

fes click aquí per accedir a l'àlbum

Experiències dels participants del projecte 2018

Experiències dels participants del projecte 2017

Experiències dels participants del projecte 2016

Videos del projecte

2019

2018

2017

2016

Carta Motivacional viatge a terreny

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes ACEPTAR

Aviso de cookies